Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

The Prestige (2006)
Στο Βικτοριανό Λονδίνο, δυο μάγοι - ταχυδακτυλουργοί πρώην φίλοι και συνάδελφοι αλλά τώρα θανάσιμοι εχθροί, παγιδεύονται σε ένα εμμονικό παιχνίδι για το ποιος είναι ο καλύτερος από τους δύο. Ένας ανταγωνισμός που θα απογειώσει την τέχνη τους, αλλά θα τους οδηγήσει και σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.
Τα αδέρφια Nolan κάνουν πάλι το θαύμα τους, ο Christopher στην σκηνοθεσία και μαζί με τον αδερφό του Jonathan στο σενάριο, μας υπογράφουν μια από τις καλλίτερες ταινίες της δεκαετίας των 00s. Με ένα δυνατό, γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές σενάριο, το κύριο θέμα είναι η ίδια η φύση του σινεμά, η ψευδαίσθηση και η λειτουργία της σόου μπίζνες, ενώ με την εμμονή των πρωταγωνιστών για τα πρωτεία στην τέχνη τους γίνεται μια κατάβαση στην ανθρώπινη σκοτεινή πλευρά.


Ο Nolan τοποθετεί την ταινία του στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, μία εποχή μεγάλων επιστημονικών εφευρέσεων, και ενώ οι ταχυδακτυλουργοί εντυπωσιάζουν με τα ομολογουμένως προτότυπα κόλπα τους, κάποιοι άλλοι σαν τον Τέσλα, με τις σπουδαίες ανακαλύψεις του πάνω στον ηλεκτρομαγνητισμό, το εναλλασσόμενο ρεύμα, την εκπομπή και λήψη ραδιοκυμάτων, αποδεικνύονται οι πραγματικοί μάγοι, με πατέντες που αλλάξανε τον τρόπο ζωής της καθημερινότητας όλης της ανθρωπότητας.
Πρόκειται για μια αριστουργηματική ταινία,που παίζει με το φαίνεσθαι και το είναι των πραγμάτων, με μόνο ψεγάδι την ερμηνεία των δύο, ούτως η άλλως μέτριων ηθοποιών, οι οποίοι κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ειδικά ο Christian Bale αποτυγχάνει εντελώς στο να μας δώσει το δισυπόστατο του χαρακτήρα του.
Ένα φιλμ που αξίζει να ανακαλύψετε η να ξαναθυμηθείτε όσοι το έχετε δει.

 The Prestigehttp://www.imdb.com/title/tt0482571


ΗΠΑ

Έγχρωμο 130 λεπτά

Βαθμολογία 9 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου