Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Cinepivates Μαρτίου

Ο χειμώνας μας αποχαιρετά σιγά σιγά, και οι cinepivates έρχονται να συντροφέψουν τις Παρασκευές μας με ένα γεμάτο πρόγραμμα, από το οποίο ξεχωρίζουν το αριστουργηματικό "Μ" του Φριτς Λανγκ και το βαθιά πεσιμιστικό "Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο" του Μάρτιν Ριτ από το πρώτο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρρέ.Ακολουθεί το δελτίο της λέσχηςΓεια και χαρά σε όλους!

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου:

    6/3 -  Κόκκινο Χρυσάφι (2003 - Ιράν - Κοινωνική)

Ο Χουσειν και ο Αλή παραδίδουν πίτσες στις πλούσιες συνοικίες της Τεχεράνης. Το υποτιμητικό βλέμμα ενός κοσμηματοπώλη θα τους οδηγήσει στην απόφαση να κάνουν ένοπλη ληστεία, η οποία θα έχει τραγική κατάληξη. Σε σενάριο Άμπας Κιαροστάμι μια διεισδυτική ματιά πάνω στη σύγχρονη Τεχεράνη και το όλο και μεγαλύτερο φράγμα ανάμεσα σε πλούσιους και δυσπραγούντες. 

    13/3 - Ο Δράκος του Ντίσελντορφ (1931 - Γερμανία - Θρίλερ)

Ένας δολοφόνος μικρών παιδιών αναστατώνει το Ντίσελντορφ. Ο υπόκοσμος ενεργοποιείται να τον ανακαλύψει για να γλυτώσει από τις αστυνομικές εφόδους. Η αριστουργηματική ταινία του Φριτς Λανγκ αποτελεί καθρέφτη των ανησυχιών του μέσου Γερμανού πολίτη και του κοινωνικού κλίματος, εν όψει της ανόδου των ναζί στην εξουσία.

    20/3 - Άρπα Κόλλα (1982 - Ελλάδα - Σάτιρα)

Δύο κινηματογραφιστές με προοδευτικές ιδέες προσπαθούν να εμπνευστούν από τη γύρω πραγματικότητα και να φτιάξουν μια ταινία. Διασκεδαστική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου και της ιδεολογίας του.

    27/3 - Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο (1965 - Αγγλία - Κατασκοπευτική)

Ένας Βρετανός κατάσκοπος που θέλει να αποσυρθεί από την υπηρεσία, αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή: να παρεισφρήσει στο ανατολικό Βερολίνο και να ξεσκεπάσει ένα διπλό κατάσκοπο. Εξαιρετική προσέγγιση του μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ που θίγεται η αντι-ηρωική πλευρά του κατασκόπου και ένας από τους καλύτερους ρόλους του Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου