Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Le fils de l'autre (2012)

 Ο Άλλος Γιος

 



Δυο οικογένειες, μια Ισραηλιτική και μια Παλαιστινιακή, μαθαίνουν ότι τα παιδιά τους , ανταλλάχτηκαν στην γέννα 18 χρόνια πριν, από λάθος του μαιευτηρίου. Οι γονείς και κυρίως τα δυο αγόρια, θα πρέπει να βρουν τρόπο να διαχειριστούν την πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα της ζωής τους.
Πρόκειται για μια Γαλλοϊσραηλινή συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία της Lorraine Lévy, η οποία χωρίς μελοδραματισμούς και  καρικατουρίστικες φιγούρες εκπλήσσει με την αξιοπρέπεια με την οποία προσεγγίζει την ιστορία της.





Υψηλού επιπέδου οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών, οι οποίοι βλέπουν όλην την κοσμοθεωρία τους να γκρεμίζεται, και σταθερές όπως οικογένεια, θρησκεία, πατρίδα να γίνονται ζητούμενα. Παράλληλα η ταινία βάζει και ζητήματα όπως, αν τελικά είμαστε το περιβάλλον στο οποίο γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε ή αν οικογένεια είναι οι βιολογικοί γονείς ή αυτοί που μεγαλώνουν ένα παιδί.
Μια ανθρώπινη ιστορία από αυτόν τον πολυβασανισμένο τόπο στο οποίο άνθρωποι απλοί και καθημερινοί βρίσκονται χωρισμένοι από το τείχος της ντροπής.

 Le fils de l'autre

http://www.imdb.com/title/tt2073016

Γαλλία Ισραήλ

105 λεπτά

Βαθμολογία 9  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου