Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Cinepivates Ιουλιου

Παρ όλη την τρομολαγνεία των ημερών, οι Cinepivates λένε όχι στον φόβο, και σας καλούν και τον Ιούλιο να μοιραστείτε μαζί τους την μαγεία του σινεμά. Με πέντε Παρασκευές το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε γούστο. Από Βέντερς και Μονιτσέλι μέχρι το ενήλικο Ισπανικό animation Chico & Rita και το ιδιαίτερο Σπίτι από Άμμο και Ομίχλη.
Ακολουθεί το δελτίο της λέσχης.


Γεια και χαρά σε όλους!

Παρακάτω οι περιλήψεις και το αφισάκι των ταινιών του Ιουλίου:

  • 3/7 - Η Αλίκη στις Πόλεις (1974-Γερμανία-Σινεφίλ)
Ένας δημοσιογράφος κι ένα εννιάχρονο κορίτσι συναντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώπη κι αποφασίζουν να συνταξιδέψουν αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.

  • 10/7 - Οι Γενναίοι του Μπρανκαλεόνε (1966-Ιταλία-Κωμωδία)
Ένας ιππότης της ελεεινής μορφής προσπαθεί να συγκεντρώσει μια ομάδα πιστών για να πάει στους Αγίους Τόπους και μπλέκει σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. Ο Βιτόριο Γκάσμαν σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του. Πέρα από το χιούμορ, η ταινία είναι μια σπουδή πάνω στο αληθινό πρόσωπο του μεσαίωνα. 

  • 17/7 - Τσίκο & Ρίτα (2010-Ισπανία-Animation/Μουσική) Κ-13
Στη μεταπολεμική Αβάνα, ο Τσίκο είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας και η Ρίτα μια όμορφη τραγουδίστρια. Η παθιασμένη σχέση τους θα γεννήσει μερικές υπέροχες μελωδίες και θα τους «ταλαιπωρεί» για μισό και πλέον αιώνα.

  • 24/7 - Σπίτι από άμμο και ομίχλη (2003-ΗΠΑ-Κοινωνική)
Από γραφειοκρατικό λάθος του δήμου η Κάθι χάνει το πατρικό της σπίτι και μένει άστεγη. Ξεκινά νομικές διαδικασίες για να το επανακτήσει, αλλά το σπίτι πωλείται πάμφθηνα σε δημοπρασία και ο νέος ιδιοκτήτης, πρώην αξιωματούχος του καθεστώτος του Σάχη, αρνείται να συμβιβαστεί με το δήμο, θεωρώντας την αγορά αυτή το εφαλτήριο για να πραγματοποιήσει το δικό του αμερικανικό όνειρο.

  • 31/7 - Τα Γυαλιά (2007-Ιαπωνία-Σινεφίλ)
Η Ταέκο μια αγχώδης καριερίστρια αφήνει την έντονη ζωή της πόλης για να πάει διακοπές σε ένα νησί. Οι διακοπές δεν εξελίσσονται όπως περίμενε, καθώς οι άνθρωποι στο νησί είναι λίγο περίεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου