Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Cinεπιβάτες Ιανουαρίου



Οι Cinεπιβάτες καλωσορίζουν την νέα χρονιά με τέσσερα αριστουργηματικές ταινίες για όλα τα γούστα. Όπως πάντα στο φιλόξενο δημοτικό σινεμά Αστέρα στην Νέα Ιωνία  κάθε Παρασκευή στις 9:15 με δωρεάν είσοδο.


Ακολουθεί το πρόγραμμα του Ιανουαρίου και το αφισάκι της ομάδας:




6/1 - Πάπρικα (2006-Ιαπωνία-Επ. Φαντασίας/Animation)

Ο ντετέκτιβ Κονάκουα φεύγει κυνηγημένος από ένα τσίρκο για να βρεθεί ξαφνικά πίσω από τις πόρτες ενός ασανσέρ. Κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους χειρότερους του εφιάλτες. Συνέρχεται και συνειδητοποιεί ότι όλα ήταν ένα όνειρο καταγεγραμμένο από το Dc Mini, μια μηχανή που επιτρέπει στους ψυχαναλυτές να ‘μπαίνουν’ στα όνειρα των ασθενών τους. Τι γίνεται όμως όταν η συσκευή πέφτει στα λάθος χέρια;

13/1 - Χωρίς Ίχνος (1988-Ολλανδία-Θρίλερ/Μυστηρίου)

Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο Rex και η Saskia, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού κάνουν στάση σε ένα πολυσύχναστο σταθμό εξυπηρέτησης. Εκεί η Saskia εξαφανίζεται και ξεκινάει για τον Rex μια περιπέτεια αναζήτησης. Ο Rex ψάχνει παντού να βρει τα ίχνη της, ώσπου μια μέρα μετά από τρία χρόνια λαμβάνει μια κάρτα από έναν άνθρωπο που ξέρει τι απέγινε η γυναίκα του.

20/1 - Ο Κλέφτης Των Αυτοκίνητων (1966-Σοβιετική Ένωση-Κωμωδία)

Το πρόβλημα της ταυτότητας του σοβιετικού κράτους, της πολιτικής, του δικαίου, της ηθικής, σκιαγραφείται στην ταινία του Ριαζάνοφ «Προσοχή τ’ αμάξι». Ο ήρωας της ταινίας είναι κλεπτομανής με έφεση στην κλοπή αυτοκινήτων. Όμως, αφού πουλήσει το κλεμμένο αυτοκίνητο, δωρίζει τα χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα...

27/1 - Ματωμένη Κυριακή (2002-Ηνωμένο Βασίλειο-Ιστορικό δράμα)

Ημι-ντοκιμαντερίστικη αναπαράσταση των τραγικών γεγονότων της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 1972 στο Ντέρι της βόρειας Ιρλανδίας, όταν Βρετανοί στρατιώτες έπνιξαν στο αίμα μια παράνομη διαδήλωση ενάντια στην αγγλική κατοχή, σκοτώνοντας δεκατρία άτομα. Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου