Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Cinεπιβατες Μαρτίου






Ένα από τα καλά που έχουν οι μήνες στους οποίους χωράνε πέντε παρασκευές, είναι ότι δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε μια επιπλεον ταινία στον Αστερα με τους Cinεπιβάτες.

Ακολουθεί η αφίσα και μια περίληψη για κάθε ταινία.
 




  • 3/3 - 9ος Λόχος (2005-Ρωσία-Πολεμική)
Οι νεοσύλλεκτοι του Σοβιετικού στρατού έχουν κολλήσει στον αιματηρό πόλεμο στο Αφγανιστάν, που ξεκίνησε από τους πολιτικούς. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα τη δεκαετία του '80 μετά τη Σοβιετική απόβαση στο Αφγανιστάν. Ο Συνταγματάρχης Ντιγκάλο κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη στους νέους υποβάλλοντας τους σε μαρτύρια με κατάχρηση της εξουσίας του κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ενώ δημιουργείται ένα αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας μεταξύ των νέων οπλιτών. Η ταινία επικεντρώνεται στον 9ο Λόχο που μετακινείται προς την επαρχία Khowst για να προστατέψουν τα καραβάνια με τις προμήθειες γύρω από το βουνό ύψους 3234 μέτρων. 

  • 10/3 - Η Πέμπτη Σφραγίδα (1976-Ουγγαρία-Ψυχολογικό Δράμα)
Πέντε φίλοι στη Γερμανοκρατούμενη Ουγγαρία περνούν ανέμελα τον καιρό τους κάνοντας διάφορες φάρσες. Όταν όμως ένας από αυτούς κάνει μια άσεμνη χειρονομία σε έναν αξιωματικό, η πράξη του έχει οδυνηρές συνέπειες σε όλη την ομάδα. Η ταινία τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 1977.

  • 17/3 - Οι Ροκάδες του Δουβλίνου (1991-Ιρλανδία-Μουσική Κωμωδία)
Μια παρέα φίλων με "οδηγό" τον Jimmy Rabbitte προσπαθεί να ξεφύγει από την αφάνεια και την φτώχεια των εργατικών συνοικιών του Δουβλίνου. Αποφασίζουν να φτιάξουν ένα συγκρότημα που θα δώσει ψυχή στον κόσμο. Το είδος που επιλέγουν; Η Soul. Μέσα από μια σειρά τραγελαφικών ακροάσεων και σταδιακού δεσίματος μεταξύ των μελών, η 'μπάντα' συγκροτείται, ξεκινάει την πορεία της ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της με όρεξη και, μέσα από πολλές δυσκολίες, αναδεικνύει την αγνότητα της μουσικής πρόθεσης...

  • 24/3 - Σκιές και Σιωπή (1962-ΗΠΑ-Κοινωνικό Δράμα)
Στην Αλαμπάμα του 1930, ο Άτικους Φιντς, ένας φιλελεύθερος χήρος δικηγόρος, προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του με τη σωστή πατρική φροντίδα, απαλλάσσοντας τα ταυτόχρονα από τις έντονες ρατσιστικές προκαταλήψεις της περιοχής. Όταν ένας μαύρος εργάτης κατηγορείται για το βιασμό μιας λευκής, ο Άτικους αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμπολιτών του.

  • 31/3 - Ένας Διαφορετικός Άνθρωπος (2006-Νορβηγία-Αλληγορικό Δράμα Φαντασίας)
Ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, ο Αντρέας οδηγείται σε μια παράξενη πόλη, όπου τον περιμένει δουλειά, διαμέρισμα, ερωμένη και μια "τέλεια" ζωή, χωρίς ωστόσο συναισθήματα, μυρωδιές, γεύσεις. Σε λίγο διαπιστώνει ότι είναι αδύνατον όχι μόνο να φύγει από εκεί, αλλά και να αυτοκτονήσει. Παράδεισος, Κόλαση ή η Ζώνη του Λυκόφωτος; Βραβείο σκηνοθεσίας στις Νύχτες Πρεμιέρας 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου