Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

The commitments (1991)

























Ο μουσικόφιλος Τζίμι Ράμπιτ  έχει μια αποστολή, να ζωντανέψει την σόουλ σκηνή στο Δουβλίνο.
Έτσι ξεκινάει να δημιουργήσει  μια μπάντα κρατώντας τον ρόλο του μάνατζερ για τον εαυτό του. Μέσα από ατελείωτο ψάξιμο στα πιο απίθανα μέρη, θα βρει τους μουσικούς που χρειάζεται, μόνο που πρόκειται για άτομα εντελώς ανόμοιου χαρακτήρα και με διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Θα τα καταφέρει ο Τζίμι να τους κάνει συγκρότημα και να τους οδηγήσει στην κορυφή; 





Κάνοντας ένα διάλειμμα από την καριέρα του στις ΗΠΑ, ο Allan Parker επιστρέφει στις ρίζες με αυτό το μικρο δροσερό αριστούργημα. Γεμάτο Ιρλανδία και μουσική οι Commitmens ειναι μια ταινία για την φιλία την συγκαταβατικότητα και την εκπλήρωση των ονείρων. Με άγνωστους και νεαρούς ηθοποιούς, ο Parker καταφέρνει να πιάσει τον παλμό της Ιρλανδικής κουλτούρας, δίνοντας με φρεσκάδα και αρκετό χιούμορ τον αγώνα των παιδιών της λαϊκής τάξης να πετύχουν και να ξεφύγουν από την μιζέρια της καθημερινότητας μέσα από την μουσική.  
Το soundtrack της ταινίας μιας και μιλάμε για ένα φιλμ γεμάτο μουσική, αποτελείται από πασίγνωστα σόουλ κομμάτια παιγμένα μάλιστα από το ίδιο το συγκρότημα, και το οποίο όταν κυκλοφόρησε έκανε σουξέ τόσο μεγάλο ώστε να επισκιάσει και την ίδια την ταινία. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η πληθωρική φωνή ενός εκ των πρωταγωνιστών του Andrew Strong, του 17χρόνου πιτσιρικά με την απίστευτη βραχνάδα στην φωνή.
Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν αρκετά πειστικά τον ρόλο τους θα ξεχώριζα  όμως τους Robert Arkins ως τον ιδεαλιστή και πεισματάρη Jimmy Rabbitte, τον πρόσφατα χαμένο Johnny Murphy ως τον έμπειρο και κουλ  Joey 'The Lips' Fagan και φυσικά τον Andrew Strong ως τον πληθωρικό και σκανδαλιάρη αλλά προικισμένο με το θεϊκό χάρισμα της φωνής Deco.
Πρόκειται για ένα γεμάτο χιούμορ και τρυφερότητα φιλμ το οποίο μέσω της μουσικής μας μεταφέρει στην ζωή της εργατικής τάξης του Δουβλίνου, μια ταινία που δεν έχει χάσει τίποτα από την λάμψη της παρόλο που έχουν περάσει πάνω από 25 χρονιά από τον καιρό που γυρίστηκε. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

  
Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 17/03 στον δημοτικό κινηματογράφο Αστέρας στην Νέα Ιωνία με δωρεάν είσοδο από τους cineπιβάτες

site: http://cinepivates.weebly.com | e-mail: cinepivates123@gmail.com | facebook: cine
πιβάτες


 The commitmens

 http://www.imdb.com/title/tt0101605

 Ιρλανδία

 118 λεπτά

Βαθμολογία 9





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου