Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Cinepivates Ιουνίου

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι  Cinepivates μετακομίζουν στην ταράτσα δίνοντας μια θερινή νότα στις προβολές. Για αυτον τον μήνα το μενού έχει ένα από τα κορυφαία σπαγγέτι γουέστερν, μια Ρουμάνικη κωμικοτραγική ιστορία που θυμίζει αρκετά Κουστουρίτσα, καθώς και το αριστούργημα του Χιούστον "Ο Άνθρωπος που θα Γινόταν Βασιλιάς".

Ακολουθεί το δελτίο της λέσχης



Γεια και χαρά σε όλους!

Παρακάτω οι περιλήψεις  των ταινιών του Ιουνίου:

    5/6 - Σε είδα στο Όνειρό μου (2006-Γαλλία-Κομεντί Φαντασίας)

Ο Στεφάν, άρτι αφιχθείς στο Παρίσι, βρίσκει καταφύγιο στα όνειρα, για να ξεφύγει από την ανία της νέας του δουλειάς. Ταυτόχρονα φλερτάρει μια γειτόνισσά του, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι θέλει από αυτήν.

    12/6 - Οι Σύντροφοι (1970-Ιταλία-Γουέστερν)

Στο επαναστατημένο Μεξικό, ένας τυχοδιώκτης Σουηδός έμπορος όπλων εμπλέκεται με τους επαναστάτες αλλά και τις δυνάμεις καταστολής. Εκπληκτική δράση σε μια κορυφαία δημιουργία του `70, σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Κορμπούτσι και μουσική από τον Έννιο Μορικόνε.

    19/6 - Σιωπηλός Γάμος (2008-Ρουμανία-Κομεντί)

Το 1953 σ' ένα ρουμάνικο χωριό δυο νέοι αποφασίζουν να παντρευτούν. Τη μέρα του γάμου, όμως, πεθαίνει ο Στάλιν και οι γιορτές απαγορεύονται. Έτσι, το γλέντι εξελίσσεται στα βουβά…

    26/6 - Ο άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς (1975-ΗΠΑ-Περιπέτεια)

Βασισμένη σ' ένα διήγημα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, η ταινία αφηγείται την περιπέτεια δυο τυχοδιωκτών που φτάνουν στην Ινδία, στα τέλη του περασμένου αιώνα, και γίνονται δεκτοί σαν βασιλιάδες, από μια μακρινή φυλή, η απληστία τους όμως θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου