Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Honey Night 2015




















Βρισκόμαστε στο 1990 και ο Νίκολα υφυπουργός στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, γιορτάζει μαζί με την γυναίκα του την εθνική επέτειο στο προεδρικό μέγαρο, η οποία συμπίπτει με την επέτειο του γάμου τους. Γυρίζοντας σπίτι ανακαλύπτει ότι αυτό παρακολουθείται, και ότι αρκετά μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης έχουν συλληφθεί. Πιστεύοντας ότι είναι ο επόμενος, και σε συνδυασμό με την κρίση που περνάει ο γάμος του, μεταμορφώνουν την νύχτα του σε ,ενα καφκικό εφιάλτη. 



Η ταινία είναι ριμέικ του The Ear του Karel Kachyna ένα από τα αριστουργήματα του Τσέχικου νέου κύματος, σε σενάριο του εξαιρετικού συγγραφέα Jan Procházka. Ο σκηνοθέτης Ivo Trajkov μένοντας πιστός στο αρχικό κείμενο, και χωρίς πολλά περιθώρια ελιγμών καθότι όλη η δράση τοποθετείται σε μία νύχτα στο σπίτι του ζευγαριού, και με τα ασπρόμαυρα φλας μπακ να συμπληρώνουν το τι προηγήθηκε στην δεξίωση, μας δίνει ένα ψυχόδραμα γύρω από τις σχέσεις εξουσίας, είτε αυτές είναι οικογενειακές είτε αφορούν το γενικότερο πολιτικό σκηνικό.
Ο Trajkov φαίνεται να ξέρει πως να κάνει καλό σινεμά με αρκετές ενδιαφέρουσες σκηνές και πολύ  καλή φωτογραφία, ενώ επίσης αρκετά καλός και ο Nikola Ristanovski στον πρωταγωνιστικό ρόλο,  αντίθετα δεν πείθει καθόλου η Verica Nedeska στον ρόλο της γυναίκας του. Πρόκειται για ένα αξιοπρεπές φιλμ αλλά οι όποιες συγκρίσεις με το πρωτότυπο βαίνουν εις βάρος του.
Βλέπεται, αλλά προτιμήστε το ορίτζιναλ(το οποίο παρεμπίπτοντος ήταν για 20 χρόνια απαγορευμένο) 

Honey Night 2015

http://www.imdb.com/title/tt3340908

F.Y.R.O.M

89 λεπτά

Βαθμολογία 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου