Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Thank you for Bombing (2015)



















Το Thank you for Bombing της Αυστριακής Barbara Eder, ένα σπονδυλωτό φιλμ με τρεις ιστορίες γύρω από τους πολεμικούς ανταποκριτές και τον πόλεμο του Αφγανιστάν. Στην πρώτη ιστορία ένας βετεράνος ρεπόρτερ ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε πτήση από την Βιέννη για την Καμπούλ και συναντάει τυχαία στο αεροδρόμιο έναν Σερβοκροάτη καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου. Η δεύτερη ιστορία αναφέρεται στην νεαρή και όμορφη παρουσιάστρια αμερικάνικου καναλιού, η οποία ψάχνει την ιστορία που θα εκτοξεύσει την καριέρα της. Η τελευταία με ήρωα τον Καλ έναν ανταποκριτή μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου να ρουτινιάζει από την μονοτονία και την απουσία δράσης.


Το μεγάλο πρόβλημα με τις σπονδυλωτές ταινίες, είναι οτι συχνά οι ιστορίες είναι άνισες μεταξύ τους. Εδώ και οι τρεις παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρων με την μεσαία να ξεχωρίζει. Η πρώτη είναι ένα θρίλερ στην παράδοση του Χιτσκοκ, με αρκετές κωμικές πινελιές, η δεύτερη απογειώνει το φιλμ με την σταδιακή ένταση και με το σοκ που προκαλεί στον θεατή, ενώ η τρίτη είναι καθαρά μια κριτική ματια πάνω στα ΜΜΕ και στον ρόλο που παίζουν στην κατασκευή εικόνων και στην δημιουργία συνειδήσεων.
Η σκηνοθέτιδα επιλέγει την γραμμική αφήγηση (οι ιστορίες είναι με χρονολογική σειρά), Αναχώρηση , ο πρώτος καιρός της έντασης και των συγκρούσεων, και τέλος η παγιωμένη νέα τάξη πραγμάτων.Μέσα από τους χαρακτήρες περιγράφει το πως είναι να ζει και να δουλεύει κάποιος σε ένα εχθρικό περιβάλλον το οποίο σε συνδυασμό με το κυνήγι της αποκλειστικότητας να μεταμορφώνει τους ανταποκριτές σε αμοραλιστικές κυνικές και με άγνοια κινδύνου προσωπικότητες.
Μία αρκετά ενδιαφέρουσα παραγωγή, με ρεαλισμό, εξαιρετική σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες, αν κάποιος δεν ξέρει θα νομίσει ότι είναι μια Αμερικάνικη παραγωγή.
Προτείνεται.


Thank you for Bombing

http://www.imdb.com/title/tt4679238

Αυστρία

100 λεπτά

Βαθμολογία 8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου