Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Loreak (2014)

Flowers

 



















Πιστεύω ότι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις κάποιου που αγαπάει το καλό σινεμά, είναι όταν παρακολουθεί ένα φιλμ χωρίς να ξέρει και χωρίς να περιμένει τίποτα από αυτό, και να βιώνει μια απόλυτη σινεφίλ εμπειρία. Αυτό συνέβηκε και σε μένα με το Loreak των Jon Garaño και Jose Mari Goenaga, μια ταινία γύρω από έναν άντρα και των τριών γυναικών που υπάρχουν στην ζωή του, την μητέρα του, την γυναίκα του, και μια συνάδελφο του την οποία φλερτάρει στα κρυφά.


Μια ταινία χαμηλών τόνων σχεδόν μελαγχολική θα έλεγα, αλλά με εξαιρετικό ρυθμό που εξερευνάει τις ανθρώπινες σχέσεις, και βάζει ζητήματα όπως η έλλειψη επικοινωνίας, τα γηρατειά, η μοναξιά. Μα πάνω από όλα είναι μια ταινία πάνω στην μνήμη και το θυμικό που έχουμε για τους ανθρώπους που βγαίνουνε από την ζωή μας. Τι θέλουμε να θυμόμαστε, πόσο τους θυμόμαστε, αν προσπαθούμε να τους ξεχάσουμε, η απλά αν με το πέρασμα του χρόνου απλά ξεθωριάζουν και χάνονται.
Εξαιρετικές οι ερμηνείες και η μουσική, ενώ οι διάλογοι είναι εξολοκλήρου στη Βασκική γλώσσα, όπως Βάσκοι είναι και όλοι οι συντελεστές της ταινίας.
Ένα διαμαντάκι που είναι ότι πρέπει για τα κρύα συννεφιασμένα απογεύματα του χειμώνα.

Loreak

 http://www.imdb.com/title/tt3900206

Ισπανία

99 λεπτά

Βαθμολογία 9





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου