Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Cinepivates Μαίου

 Με πέντε σπουδαίες ταινίες οι Cinepivates συνεχίζουν να μας συντροφεύουν και τον Μάιο ξεχωρίζουν το Ματωμένη Αμερική του μεγάλου ανεξάρτητου σκηνοθέτη John Sayles, το αντιπολεμικό αριστούργημα Έλα να δεις, καθώς και η ξεκαρδιστική Κροατική κωμωδία Τα παιδιά του ιερέα.

Ακολουθεί το δελτίο της λέσχης

























Γεια και χαρά σε όλους!

Παρακάτω οι περιλήψεις και το αφισάκι των ταινιών του Μαΐου:

    1/5 -Ματωμένη Αμερική (1987- ΗΠΑ - Κοινωνική)

Το Μέιτουον είναι μια πόλη ανθρακωρύχων των οποίων η ζωή ελέγχεται από την πανίσχυρη εταιρεία Stone Mountain Coal. Η πόλη ουσιαστικά ανήκει στην εταιρεία, η οποία μειώνει τους μισθούς ενώ παράλληλα ανεβάζει τις τιμές στο ιδιόκτητο παντοπωλείο. Όταν η εταιρεία φέρνει μετανάστες και μειονότητες να δουλέψουν ως φτηνότερα εργατικά χέρια, ο ηγέτης του συνδικάτου Τζο Κένεχαν «χτενίζει» την πόλη για να οργανώσει τους ανθρακωρύχους σε απεργία. Καθώς η κρίση μεγαλώνει, δύο μισθοφόροι της εταιρείας διώχνουν τους απεργούς και τις οικογένειές τους από τα σπίτια τους και η κατάσταση οδηγείται στην τελική ένοπλη αναμέτρηση στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

    8/5 - Έλα να δεις (1985 - ΕΣΣΔ - Πολεμική/Σινεφίλ)

Στη Λευκορωσία του 1943 ο 12χρονος Φλόρια ακολουθεί τους αντάρτες θέλοντας να ζήσει σαν στρατιώτης. Οι φαντασιώσεις του, όμως, θα διαλυθούν όταν γίνει μάρτυρας της πολεμικής θηριωδίας.

    15/5 - Τα Παιδιά του Ιερέα (2013 - Κροατία - Κωμωδία)

Πεπεισμένος ότι κάνει το σωστό, μιας που «ακόμα κι ο Πάπας είναι αντίθετος στη χρήση προφυλακτικών», ο Ντον Φάμπιγιαν, καθολικός ιερέας σ’ ένα νησί στις Δαλματικές Ακτές, ξεκινά να τρυπά όλες τις συσκευασίες προφυλακτικών που πουλά στο περίπτερό του ο Πέταρ, ο θεοσεβούμενος εφημεριδοπώλης. Σύντομα, θα ταχθεί μαζί τους κι ο Μάριν, ο ντόπιος φαρμακοποιός, που θ’ αρχίσει να πουλά στο φαρμακείο του βιταμίνες αντί για αντισυλληπτικά.

    22/5 - Μαίρη και Μαξ (2009 - Αυστραλία - Animation/Σινεφίλ)

Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δυσεπίλυτα προβλήματά της σ' έναν άγνωστο παραλήπτη που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο Μαξ, ένας Νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.

    29/5 - Η Τάξη (2007 - Εσθονία - Δραματική)

Ένας μαθητής αποφασίζει να υποστηρίξει ένα συμμαθητή του που είναι θύμα καθημερινού εμπαιγμού από τους νταήδες του σχολείου. Αυτή του η πράξη θα ξεκινήσει έναν πόλεμο μεταξύ του ίδιου και του σκληρού "ηγέτη" της τάξης του, και ο πόλεμος θα καταλήξει αναπόφευκτα σε αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου