Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Cinepivates

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου

Οι Cinepivates κοντά μας και τον Δεκέμβρη με τέσσερις ταινίες για όλα τα γούστα
Ακολουθεί το δελτίο της λέσχης





































Καλησπέρα σε όλους!


Πιο κάτω θα βρείτε το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου και λίγα λόγια για την κάθε ταινία.

  • 5/12 - Ιμαλάια (1999 - Γαλλία - Περιπέτεια)
Ο πεισματάρης γερο-αρχηγός ενός χωριού των Ιμαλαίων, παρά τη μεγάλη του ηλικία, επιμένει να οδηγήσει ο  ίδιος ένα καραβάνι που μεταφέρει αλάτι. Η πορεία προς τις εύφορες κοιλάδες του Νεπάλ θα είναι μια συνεχής αναμέτρηση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα "πνεύματα" των βουνών. Φοβερές σκηνές γυρισμένες με κίνδυνο των τεχνικών, σε ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ με ερασιτέχνες ηθοποιούς. 

  • 12/12 - Μέσα από το σπασμένο καθρέφτη (1961 - Σουηδία - σινεφίλ)
Η Κάριν που βρίσκεται στα πρόθυρα της σχιζοφρένιας, προσπαθεί να μοιραστεί τους φόβους και τα φαντάσματα της με τον αδελφό της, σε μια αδιέξοδη αιμομικτική σχέση, κάτω από την παρουσία ενός συζύγου που αδυνατεί να τη βοηθήσει κι ενός εγωιστή πατέρα που αφιέρωσε τη ζωή του στη λογοτεχνική του καριέρα.  Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας πάνω στη σιωπή του Θεού. 

  • 19/12 - Μόντι Πάιθον, το νόημα της ζωής (1983 - Αγγλία - Κωμωδία)
Επτά σκετς περιγράφουν τη ζωή, από τη γέννηση μέχρι τα γεράματα και το θάνατο, μέσα από τις κατά Σαίξπηρ "επτά ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου". Με ένα κοφτερό, παλαβό χιούμορ οι Μόντι Πάιθον τα βάζουν με τους πάντες και τα πάντα, από την καθολική εκκλησία και την εθνική αποικιοκρατική λογική μέχρι την εκπαίδευση και τον κοινωνικό κομφορμισμό. 

  • 26/12 - Οι φύλακες της νύχτας (Ρωσία - 2004 - Φαντασίας)
Ο Άντον, φύλακας της νύχτας στη σημερινή Μόσχα, προστατεύει ένα 12χρονο από επίθεση ζεύγους βρικολάκων, η οποία γίνεται σε παράβαση της ανακωχής ανάμεσα στις δυνάμεις του Φωτός και του Σκότους, αγνοώντας ότι συντελεί στην εκπλήρωση αρχαίων προφητειών που μέλλουν να αλλάξουν την ισορροπία ανάμεσα στις δύο στρατιές. 

Καλές προβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου