Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Final Cut: Hölgyeim és uraim (2012)

Final Cut: Ladies and Gentlemen

 



















 Το Final Cut είναι μια ερωτική ιστορία και μάλιστα πολύ κοινότυπη. Άνδρας γνωρίζει τυχαία μια γυναίκα, την ακολουθεί, ερωτεύονται, κάνουν σεξ, παντρεύονται, ακολουθεί η κρίση του γάμου και η απιστία, για να κλείσει η ταινία με το πολυαναμενόμενο χάπυ εντ.
Ο Ούγγρος σκηνοθέτης György Pálfi (Taxidermia 2006) μετά από τέσσερα χρόνια στην αίθουσα του μοντάζ, μας παρουσιάζει μια ταινια με αρχή μέση και τέλος, αλλά με την διαφορά ότι αυτή αποτελείται από σκηνές- κλιπάκια από όλο το φάσμα του παγκόσμιου σινεμά. Με πάνω από 500 ηθοποιούς από 450 ταινίες πρόκειται για την απόλυτη σινεφίλ εμπειρία. Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα έχει χωρέσει σχεδόν ολόκληρη η ιστορία του σινεμά . Εκπληκτική επίσης και η μουσική επένδυση η οποία ενώνει αρμονικά της διάφορες σκηνές και αποτελείται (από τι άλλο φυσικά) από τα γνωστότερα θέματα και τραγούδια του κινηματογράφου.


'Ενας πραγματικός άθλος αν σκεφτεί κανείς ότι παρόλη την εναλλαγή σκηνών δεν κουράζει ούτε στιγμή. Την έχω δει 3 φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και κάθε φορά ανακαλύπτω καινούργια πράγματα και πρόσωπα. Θα σας πρότεινα να την δείτε και με παρέα και να παίξετε το παιχνίδι βρες τον ηθοποιό και την ταινία. Κάθε φορά θα βρίσκετε κάτι διαφορετικό. Και φυσικά μαζί με τα απαραίτητα κολλήματα, του στυλ: Ναι μωρέ αυτός που έχει παίξει εκεί και εκεί και κάνει πάντα τον κακό, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του.
Η ταινία παίχτηκε στις Κάννες αλλά δεν προβλήθηκε πότε στα σινεμά λόγω των δικαιωμάτων που έπρεπε να πληρωθούν. Έτσι βγήκε στο ίντερνετ για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μόνο. Και όπως δήλωσε με νόημα ο σκηνοθέτης είναι μία ταινία η οποία φτιάχτηκε από τα torrent για τα torrent.
Τα συγχαρητήρια μου κύριε  Pálfiγια γι'αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι.

Final Cut: Hölgyeim és uraim


Ουγγαρία

Έγχρωμο / Ασπρόμαυρο 84 λεπτά

Βαθμολογία 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου