Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Crimen ferpecto (2004)

ελλ.τίτλος: Ένα σχεδόν τέλειο έγκλημα

 



















Ο Rafael εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα στο γυναικείο τμήμα. Νέος, γοητευτικός, γυναικάς και εργένης, είναι το αντικείμενο του πόθου για όλα τα θηλυκά, και ο απόλυτος άρχοντας στο τμήμα του. Μέχρι που η Lourdes το ασχημόπαπο του ορόφου μαθαίνει ένα τρομακτικό μυστικό του και αρχίζει ο εκβιασμός.



Μια κατάμαυρη κωμωδία από τον καλύτερο στο είδος, Ο θεοπάλαβος Ισπανος Álex de la Iglesia ο οποίος μετά το El día de la bestia που τα βάζει με την Καθολική εκκλησία, και το  La comunidad που είναι ένα κριτικό σχόλιο πάνω στην απληστία, με αυτήν την μαύρη κατάμαυρη κωμωδία έρχεται να σατιρίσει τον κόσμο της ομορφιάς και της κατανάλωσης. Έχοντας περάσει και από ταινίες τρόμου συνδυάζει ιδανικά το γέλιο με την ανατριχίλα. Ο Ισπανός δίνει μαθήματα πως γυρίζονται ταινίες με πολύ λίγα χρήματα, το μόνο που χρειάζεται είναι καλό σενάριο, υποδειγματικούς ηθοποιούς και βέβαια ταλέντο πίσω από την κάμερα. 
Θεωρώ τις κωμωδίες αρκετά δύσκολο είδος είναι πιο εύκολο να συγκινήσεις παρά να κάνεις κάποιον να γελάσει σε αυτήν την περίπτωση όμως ο Iglesia μας δίνει ένα αριστούργημα μαύρου χιούμορ.

Crimen ferpecto

http://www.imdb.com/title/tt0395125

Ισπανία

Έγχρωμο 105 λεπτά

Βαθμολογία 10

1 σχόλιο:

  1. Ο σουρεαλισμός του luis bunuel συναντά το horror cult του Dario Argento, και το χιούμορ των Κοέν την δράση του Ταραντίνο,κάπως έτσι θα περιέγραφα την αίσθηση που μου δίνουν οι ταινιες του Alex de la Iglesia, όλα αυτά όμως στην σωστή τους δόση και με ένα προσωπικό σατυρικό στυλ περασμένα. Πραγματικά μια στυλάτη και όμορφη ταινία, που είναι κάτι πολύ παραπάνω απο μια απλά καλή κωμωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή