Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Cinepivates Ιανουαρίου



















Με εμπνευσμένη διάθεση ξεκινάνε οι Cinepivates την νέα χρονιά. Και Γούντι Άλλεν από τα παλιά, και Μιτζογκούτσι με μία απο τις κλασικότερες ταινίες του Ιαπωνικού σινεμα, και το Νοτιοκορεάτικο αριστούργημα Ναυαγός στο φεγγάρι που παρουσίασε ο φίλος Αργύρης σε αυτό το blog, και την τελευταία Παρασκευή του μήνα το ποιητικό Léolo του Jean-Claude Lauzon. Καλή χρονιά παιδιά.
 Ακολουθεί το δελτίο των παιδιών της λέσχης.


Καλή και σινεφιλική χρονιά σε όλους! 

Ακολουθούν λίγα λόγια για τις ταινίες που θα προβληθούν τον Ιανουάριο

  • 9/1 - Ο Ειρηνοποιός (1975 - ΗΠΑ - Κωμωδία)
Ο Μπόρις Γκρούσενκο (Γούντι Άλεν), ένας ντροπαλός, δειλός διανοούμενος, αναγκάζεται να καταταγεί στο στρατό για να σώσει την πατρίδα του από τη γαλλική εισβολή. Σύντομα, μετατρέπεται σε "ήρωα κατά λάθος"¨κι επίδοξο δολοφόνο του Ναπολέοντα. 

  • 16/1 - Ουγκέτσου Μονογκατάρι (1953 - Ιαπωνία - Φαντασίας)
Στην Ιαπωνία, το 16ο αιώνα δύο χωριάτες, μαζί με τις γυναίκες τους εγκαταλείπουν το χωριό τους για τη μεγάλη πόλη, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου εμφυλίου πολέμου, σε αναζήτηση δόξας και πλούτου. Οι στρατιώτες θα σκοτώσουν τη γυναίκα του ενός και θα βιάσουν την άλλη, ενώ οι δύο άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα σκληρό και άκαρδο κόσμο. Η ταινία θεωρείται μια από τις 10 καλύτερες όλων των εποχών. 

  • 23/1 - Ναυαγός στο φεγγάρι (2009 - Νότια Κορέα - ρομαντική κομεντί)
 Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας λόγω οικονομικών προβλημάτων ένας άνδρας ξεβράζεται από τη θάλασσα σε ένα μικρό απομονωμένο νησί ακριβώς απέναντι από την πόλη που κατοικούσε.

  • 30/1 - Λεολό (1992 - Καναδάς - Σινεφίλ)
Ένας ενδεκάχρονος ονειρεύεται τον κόσμο μέσα από την ιδιόμορφη ποιητική οπτική του, στην προσπάθειά του να "δραπετεύσει" από το περιβάλλον μιας έντονα δυσλειτουργικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου