Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Δύο Λαχνοί (2016)

Doua Iozuri

 


 

















Σε μια επαρχιακή πόλη της Ρουμανίας ο Dinel με τα δυο του φιλαράκια περνάνε τον καιρό τους στο καφενείο, βλέποντας μπάλα, παίζοντας τυχερά παιχνίδια, και πίνοντας μπύρες. Σε αυτούς τους φτωχοδιάβολους θα λάχει κάποια στιγμή το τζακ ποτ του Τζόκερ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι εχουν χάσει το δελτίο. Έτσι ξεκινάει μια περιπετειώδης αναζήτηση του τυχερού λαχνού με πολλά απρόοπτα.






Η πρώτη ταινία που είδα στο φετινό φεστιβάλ είναι αυτό το δροσερό φιλμ δια χειρός Paul Negoescu. Με ένα μηδενικό μπάτζετ αυτή η κωμωδία καταστάσεων στηρίζεται στους ευφυέστατους και σπιρτόζους διαλόγους της ενώ δεν λείπει η σάτιρα και ο αυτοσαρκασμός. Πολύ καλή δουλειά από τους τρεις πρωταγωνιστές, με τον Alexandru Papadopol στον ρόλο του συνομωσιολόγου Pompiliu να ξεχωρίζει. Οι τρεις τους επίσης μαζί με τον σκηνοθέτη είναι και συμπαραγωγοί της ταινίας, ενώ σε όλους τους υπολοίπους μικρούς ρόλους παίζουν φοιτητές υποκριτικής από την σχολή που διευθύνουν. 
Ένα ακόμα φιλμ από την διαρκώς αναπτυσσόμενη Ρουμάνικη κινηματογραφική παραγωγή, που μας δείχνει ότι εκτός από κοινωνικά δράματα τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στην κωμωδία. Αν θέλετε να δείτε μια ταινία που θα σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας αυτό το μικρο κομψοτέχνημα είναι ότι πρέπει. 

Ο σκηνοθέτης μαζί με την διευθύντρια φωτογραφίας και έναν από τους ηθοποιούς, κουβεντιάζουν με το κοινό μετά το τέλος της
 ταινίας

Douã lozur


http://www.imdb.com/title/tt5700224


Ρουμανία

86 λεπτά

Βαθμολογία 8






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου