Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Cinepivates

Όταν το σινεμά γίνεται μεράκι


Εδώ και κάποια χρόνια, μια παρέα φίλων, κυρίως από το Νέο Ηράκλειο και την Νέα Ιωνία,  αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Cinepivates, μια μη κερδοσκοπική κινηματογραφική λέσχη.
Αφορμή η αγάπη τους για το καλό σινεμά, και η ανάγκη να προσφέρουν δωρεάν καλές και ποιοτικές ταινίες.
Μετά από μία "άνυδρη" πρώτη περίοδο, που είχε να κάνει περισσότερο με την έλλειψη ενός ικανοποιητικού χώρου,η ομάδα βρήκε το λιμάνι της στο Πνευματικό κέντρο της Νέας Ιωνίας
(Λεωφ. Ηρακλείου 264 απέναντι από τον ΟΤΕ).
Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ, ενώ μία φορά το μήνα πραγματοποιείται ένα ταινιόραμα  γύρω από ένα θέμα.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την λέσχη και είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάτε, οι ταινίες είναι μία και μία, και τα παιδιά της λέσχης, έτοιμα να δώσουν λύση σε κάθε απρόοπτο που μπορεί να προκύψει. 
Παρακάτω είναι η αφίσα των προβολών Νοεμβρίου και ακολουθεί μία περίληψη των ταινιών από το δελτίο της λέσχης.




Συνεχίζοντας τις προβολές κάθε Παρασκευή στις 21:00 στην υπόγεια αίθουσα, παραθέτουμε το πρόγραμμα του Νοεμβρίου με μια μικρή περίληψη των ταινιών που θα προβληθούν.

    7/11 - Η πολυκατοικία  (2000 - Ισπανία - κομεντί)
Μια μεσίτρια βρίσκει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στο σπίτι ενός νεκρού άνδρα. Δυστυχώς, μια ομάδα γειτόνων του περίμενε ήδη το θάνατο του άνδρα προκειμένου να οικειοποιηθεί τα χρήματα.

    14/11 - Αλλοζανφάν (1974 - Ιταλία - Ιστορική, σινεφίλ)

Ο Φούλβιο, ένας Ιταλός αριστοκράτης στα χρόνια της εξέγερσης του Γαριβάλδη, ενώ αρχικά υποστηρίζει τους επαναστάτες, στη συνέχεια τους προδίδει θέλοντας να ζήσει και πάλι με τις ανέσεις του. Οι υπόλοιποι επαναστάτες δεν του το επιτρέπουν και τον οδηγούν σε μια αποστολή στη Νότια Ιταλία.

    21/11 - SOS, Πεντάγωνο καλεί Μόσχα (1964 - ΗΠΑ/Αγγλία - Κωμωδία)

Ένας παράφρονας Αμερικάνος στρατηγός διατάζει τα βομβαρδιστικά να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής ένωσης. Κι ενώ το Πεντάγωνο καλεί Μόσχα, για να αντιμετωπίσει από κοινού την ιδιόρρυθμη κατάσταση πληροφορείται την ύπαρξη ενός σοβιετικού μηχανισμού αντιποίνων που ούτε οι σοβιετικοί είναι σε θέση να ελέγξουν.

    28/11 - Η Λευκή κορδέλα (2009 - Αυστρία - Ιστορικό δράμα)

Το 1913, μια σειρά από παράξενα γεγονότα αναστατώνει τη φαινομενικά ειρηνική καθημερινότητα ενός αγροτικού χωριού της Βόρειας Γερμανίας. Μια κινηματογραφική πραγματεία πάνω στα κοινωνικά αίτια της βίας και της γέννησης του φασισμού. Η ταινία του Μίκαελ Χάνεκε κέρδισε το χρυσό φοίνικα και το βραβείο κριτικών στις Κάννες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου