Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Kimssi pyoryugi(2009)

 Castaway on the moon



















 Γράφει ο Αργύρης Κ


Νότιo  κορεάτικη ταινία του 2009 από τον Hae-jun Lee.
O Mr.Kim ένας σύγχρονος άνθρωπος που χάνει την δουλειά του, βουτηγμένος στα χρέη και απογοητευμένος από την προσωπική ζωή του παίρνει την απόφαση να αυτοκτονήσει πέφτοντας από την γέφυρα στον ποταμό Χαν.
Ξυπνάει όμως και βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα ακατοίκητο νησί στην μέση του ποταμού πολύ κοντά στην μεγαλούπολη.
Μην ξέροντας κολύμπι και έχοντας τον χρόνο να σκεφτεί την ζωή του, προσπαθεί να επιβιώσει στο παράδοξο αυτό ναυάγιο.
Από την άλλη μεριά στην πόλη μια κοπέλα που είναι μόνιμα κλεισμένη στο δωμάτιο της εδώ και χρόνια,ζει μόνο μέσω των ψεύτικων προφίλ στον υπολογιστή της.Μια <ναυαγός> και αυτή της ζωής αρνείται να δεί το φως του ήλιου και φωτογραφίζει μόνο το φεγγάρι.Μια φορά τον χρόνο που τα πάντα σιωπούν, θα βρει τον δικό της <εξωγήινο> στην σελήνη;
 


Πως ένα άνθρωπος που έχει μάθει μόνο να χρησιμοποιεί πιστωτικές και να καταναλώνει θα ανακαλύψει την πρωταρχική του φύση;  Θα καταφέρει η νέα κοπέλα απομονωμένη μπροστά απο τον υπολογιστή της θα βρει το κίνητρο να βγει από την φυλακή της;
Μια ρομαντική κομεντί, με μαύρο χιούμορ και αιχμηρά σχόλια, πάνω στον σύγχρονο τρόπο ζωής του καπιταλισμού, την αποξένωση/στιγματισμό των ανθρώπων, αλλά και την οικολογία. Η ταινία δημιουργεί στον θεατή μια ευχάριστη διάθεση κάτι σαν το Amelie του 2000, ισορροπώντας υπέροχα το έξυπνο χιούμορ με την δραματουργία μέσω μιας μοντέρνας  σκηνοθεσίας και του συμβολικού και σχεδόν σουρεαλιστικού της σεναρίου.
Ένα από τα διαμαντάκια δύο χαρακτήρων του σύγχρονου κορεάτικου κινηματογράφου που αξίζει να δείτε!





Kimssi pyoryugi

http://www.imdb.com/title/tt1499666

Νότια Κορέα

Έγχρωμη 116 λεπτά

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ Αργύρη για την παρουσίαση αυτής την ενδιαφέρουσας ταινίας. Αν και δεν την έχω δει ακόμα, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Είναι μέσα στις επόμενες που σκοπεύω να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά εκπληκτική ταινία, γεμάτη ευαισθησία κινείτε γύρω από δύο ναυαγούς της ζωής με μία γλυκόπικρη γεύση στο τέλος. Ευχαριστώ για την παρουσίαση και την ευκαιρία να μάθω για αυτό το φιλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή